Spriječene dvije velike senzacije na Australian Openu: Maratonski mečevi spasili favorite
FOTO: EPA

Peti dan počeo uzbudljivo

Spriječene dvije velike senzacije na Australian Openu: Maratonski mečevi spasili favorite

H. Zilić

Program na Australian Openu petog dana turnira počeo je sa dva uzbudljiva duela u okviru drugog kola kod tenisera gdje smo mogli vidjeti dvije velike senzacije u samo sat vremena razamaka, ali favoriti su se izvukli.

Šesti nositelj Aleskdander Zverev igrao je maratonski meč protiv 163. tenisera svijeta Lukasa Kleine. Susret je trajao četiri sata i 37 minuta, a Zverev je dobio sa 3:2 u setovima.

Drama je bila u petom setu u kojem je Zverev protivnika prelomio u super tie breaku koji je dobio sa 10:7.

Rezultat po setovima glasio je 7:5, 3:6, 4:6, 7:6 (6), 7:6 (7), dakle Zverev je preokrenuo meč i spasio se kroz dvije sedme igre u setu.

U trećem kolu Zverev ide na Amerikanca Michelsena koji je u još jednom završenom meču današnjeg programa savladao Lehecku sa 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 6:4), tako da je 91. teniser svijeta kući poslao 32. nositelja.

U drugo kolu mučio se i Casper Rudd 11. nositelj koji je na terenu proveo tri sada i 47 minuta protiv domaćeg tenisera iz Australije Maxa Purcella koji je 45. igrač svijeta.

Oglasi

Ruud je također meč prelomio u petom setu u mini tie breaku koji je dobio sa 10:7.

Rezultat po setovima glasio je 3:6, 7:6 (5), 3:6, 6:3 i 7:6 (7) za norveškog tenisera kojeg u trećem kolu očekuje bolji iz duela Norrie - Zeppieri.

Kod teniserki sve prema planu

U završenim duelima današnjeg programa u konkurenciji teniserki nije bilo iznenađenja.

Prva igračica svijeta Iga Swiatek je dobila 62. igračicu svijeta Danielle Collins sa 2:1 po setovima.

Swiatek je odigrala malo nervozan drugi set, ali na kraju je sve dobro završilo. Konačan rezultat je glasio 6:4, 3:, 6:4 za poljsku teniserku.

Plasman u treće kolo ostvarile su još Kalinskaya, Noskova i Dodin.

Domaća publika očekuje u toku dana duel Ajle Tomljanović protiv Jelene Ostapenko i vjeruju da Tomljanović može napraviti još jedan iskoran na Australian Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi