“Izgubio je svijest i umro" - Tragedija na Australian Openu

Planirao je proslaviti rođendan u Australiji

“Izgubio je svijest i umro" - Tragedija na Australian Openu

E. Škorić

Htio je na Australian Openu da proslavi rođendan i činilo se kako neće ništa pomutiti te planove, no iznenada je preminuo.

U toku je prvi Grand Slam sezone u Austarliji. I dok svi uživaju u teniskim mečevima i čekaju da vide hoće li Novak Đoković doći do 11. titule, sve je rastužila vijest o smrti britanskog novinara Mikea Dixona (60).

On je zapravo 27. januara trebao da proslavi rođendan... Osim toga, nažalost, novinar Daily Maila nikada neće saznati ko će osvojiti Australian Open 2024. godine.

Dixon za britanske novine radi od 1990. godine. Navijao je za Tranmere Rovers i Everton, a radio je u čak 50 zemalja i u raznim sportovima, iako je bio specijalista za kriket i kasnije tenis.

Godine 2016. Dixon je dobio nagradu Ron Bookman za izvrsnost u medijima. I doista, s lakoćom je znao komunicirati s brojnim sportistiam koji su rado komunicirali s novinarom i u formalnom i u neformalnom okruženju.

Mikea se moglo vidjeti kako trči s bivšim 1. igračem svijeta Andyjem Murrayem, kojeg je nedavno intervjuisao.

Dixon je 2022. godine napisao biografiju pobjednice US Opena Emme Raducanu. Njegove kolege kažu da je jedini pozitivan momenat u cijeloj ovoj tragediji to što je umro radeći ono što najviše voli.

“Shrvani smo saznanjem da se naš divni suprug i otac Mike srušio i umro dok je bio u Melbourneu na Australian Openu. 38 godina živio je svoj san, prateći sportove diljem svijeta. Bio je uistinu velik čovjek i užasno će nam nedostajati", napisala je Dixonova supruga Lucy na društvenim mrežama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi