"Baby Federer" se obrukao u 1. kolu Atlante i ispao od 405. igrača svijeta

Grigor Dimitrov je pao na niske grane

"Baby Federer" se obrukao u 1. kolu Atlante i ispao od 405. igrača svijeta

S. Pašalić

Grigor Dimitrov je već u 1. kolu završio svoj nastup na ATP turniru u Atlanti.

"Baby Federer" je poražen od 405. igrača na ATP listi, Amerikanca Kevina Kinga sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4.

Dimitrov je dobro počeo meč i odmah uzeo break Kingu i poveo sa 1:0, ali je Amerikanac odmah uzvratio i izjednačio na 1:1. Bugarin je međutim već u narednom gemu uzeo još jedan break i poveo sa 2:1.

Tu je prednost Dimitrov čuvao sve do rezultata 5:4 kada je servirao za set, ali je King uzeo break i izjednačio na 5:5. Amerikanac je zatim poveo sa 6:5 i uzeo još jedan break Bugarinu i osvojio prvi set sa 7:5.

U drugom setu je viđeno čak sedam breakova, tri je uzeo Dimitrov, a četiri King koji je na kraju osvojio drugi set sa 6:4 i na kraju slavio u ovom meču.

Dimitrov je dugo godina nosio naziv "baby Federer" zbog sličnog stila kretanja, udaraca, a posebno zbog jednoručnog backhanda, ali je danas pao na niske grane.

On je 2013. godine dobio i prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića na turniru u Madridu kada je srbijanski teniser bio na vrhuncu forme, međutim trenutno je u velikoj krizi.

ATP Atlanta - 1. kolo

Radu Albot (Mol/6) - Tennys Sandgren (SAD) 6-4, 7-6 (4)
Bernard Tomić (Aus) - Frances Tiafoe (SAD/5) 4-6, 6-3, 7-6 (4)
Ugo Humbert (Fra/8) - Cole Gromley (SAD) 7-6 (2), 6-2
Miomir Kecmanović (Srb) - Jack Sock (SAD) 7-6 (9), 7-6 (5)
Kevin King (SAD) - Grigor Dimitrov (Bug) 7-5, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti