Čilić pobijedio Dimitrova, na redu meč Džumhur - Đoković
Nakon serije nešto slabijih rezultata Čilić konačno igra dobro na jednom turniru.

Masters u Parizu

Čilić pobijedio Dimitrova, na redu meč Džumhur - Đoković

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu nakon što je danas porazio Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0 u setovima. 

Meč je bio vrlo izjednačen pa smo od početka do kraja vidjeli samo tri brejka, a Čilić je na kraju ipak bio nešto uspješniji.

Hrvatski teniser je prvi napravio brejk i poveo sa 2:0, da bi mu Dimitrov odmah uzvratio i izjednačio rezultat. U nastavku prvog seta nije bilo brejkova pa se otišlo u taj brejk gdje se bolje snašao Čilić koji je slavio sa 7:5 i poveo 1:0.

Čini se da je u tom trenutku dodatno poraslo samopouzdanje hrvatskog tenisera koji je na samom startu drugog seta napravio brejk kojeg je sačuvao do kraja pa je slavio sa 6:4 i prošao dalje.

On će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz meča Novak Đoković - Damir Džumhur koji bi za nekoliko trenutaka trebao početi na Centralnom terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti