Barty i Pliskova u finalu Wimbledona

Finale u subotu

Barty i Pliskova u finalu Wimbledona

Admin Čaušević

Poznati su učesnici finala Wimbledona u ženskoj konkurenciji. 

Ashleight Barty je bez većih problema pobijedila Angelique Kerber sa 2:0 (6:3; 7:6) u setovima za nešto manje od 90 minuta igre.

Prva nositeljica je prvi set dobila sigurnom igrom na svoj servirsi te s jednim breakom i to u drugom gameu sa 6:3.

Drugi set je odlučen u tie-breaku. Kerber je napravila prvi break, bila je sigurna na svoj servis sve do devetog gamea kada je servirala za izjednačenje.

Međutim, Barty tada pravi rebreak, smanjuje zaostatak pa se otišlo i tie-break gdje je Australka bila bolja sa 7:3 i plasman u finale.

Drugi polufinalni meč je bio dramatičniji, a pobjedu je poslije dva sata igre odnijela Karolina Pliskova koja je sa 2:1 (5:7; 6:4; 6:4) pobijedila Arynu Sabalenku.

Sabalenka je osvojila prvi set, ali je Pliskova uzvratila u naredna dva za veliku pobjedu. Interesantno Čehinji su u drugom i trećem setu bila dovoljna dva breaka za pobjedu.

Veliko finale igra se u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi