Dan pauze na Wimbledonu, pa kreće spektakl: Prvi izlazi Đoković, Federer u noćnom terminu

Igra se osmina finala

Dan pauze na Wimbledonu, pa kreće spektakl: Prvi izlazi Đoković, Federer u noćnom terminu

Edmir Škorić

U nedjelju tradicionalno na Wimbledonu nema mečeva, a već u ponedjeljak nova uzbuđenja.

Program na Centralnom terenu u Wimbledonu otvara najbolji teniser Nvak Đoković, koji će biti apsolutni favorit protiv Christiana Garina u osmini finala u meču koji se igra u pondjeljak od 14:30 sati.

Garin nije za otpisati, no trebat će mu neka vrsta čuda ako planira da ozbiljnije parira srbijanskom teniseru koji je ubjedljivo najveći favorit za osvajanje nove Grand Slam titule.

U večernjem terminu igrat će Roger Federer, a a rival će mu biti Lorenzo Sonego. Između ta dva meča spektakl u ženskoj konkurenciji i meč Coco Gauff - Angelique Kerber.

U muškoj konkurenciji još nekoliko vrhunskih duela, među kojima Auger-Aliassime protiv Zvereva, Medvedev je favorit protiv Hurkacza, a očekuju se uzbuđenja u duelima Kačanova i Korde te Šapovalova i Bautiste.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi