Bašić bez četvrtfinala u Antalyji
Poraz bh. igrača (Foto: EPA)

Izgubio od Souse

Bašić bez četvrtfinala u Antalyji

Midhat Šljivak

Bh. teniser Mirza Bašić nije uspio da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u turskoj Antalyji.

Bašić je danas u meču 2. kola poražen od Portugalca Joaa Souse sa 2:1, po setovima 6:7, 6:4 i 6:4.

Mirza je dobro ušao u meč. Poveo je sa 3:1, ali je break prednosti izgubio u šestom gemu. Oba tenisera su potom igrala sigurno na vlastiti servis i pobjednik prvog seta je odlučen u tie-breaku. Tamo se bolje snašao bh. teniser i osvoja prvi set sa 7:6.

Već na početku drugog seta Sousa oduzima servis Bašiću. Ipak, drugi teniser BiH u osmom gemu uzvraća, no potom gubi gem bez osvojenog poena i zatim propušta čak tri break lopte. Zato je Portugalac iskoristio treću set loptu i osvojio je drugi set sa 6:4 i došao je do izjednačenja rezultata po setovima na 1:1.

Sousa je dvostrukim breakom došao do prednosti od 4:1 u odlučujućem setu. Mirza je uspio da vrati jedan break, ali zatim propušta šansu u 10. gemu trećeg seta. Imao je 15:40 na servis protivnike, ali je potom izgubio četiri uzastopna poena i Sousa je dobio odlučujući set sa 6:4 za pobjedu od 2:1 u ovom meču.

ATP Antalya, 2. kolo:
Sousa - Bašić 2:1 (6:7,6:4, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi