Federer se vratio na teren i jedva pobijedio Mischu Zvereva

Novi poraz Mirze Bašića

Federer se vratio na teren i jedva pobijedio Mischu Zvereva

Drugi reket svijeta Roger Federer vratio se danas na teniske terene i pobijedio u svom prvom meču na ATP turniru u Stuttgartu Nijemca Mischu Zvereva sa 2:1 u setovima. 

Podsjetimo, Federer je, kao i prošle sezone propustio turnire na šljaci i vratio se u Stuttgartu gdje je danas pobijedio Zvereva, ali mnogo teže nego što se očekivalo.

Federer, koji je veoma blizu Nadalu na ATP listi, izgubio je prvi set sa 6:3 nakon što mu je Zverev jednom oduzeo servis, ali već u drugom je uspio da stvari vrati na svoje mjesto jer je slavio sa 6:4. U odlučujućem setu Švicarac nije imao većih problema jer je već slomio otpor Nijemca, pa je napravio dva brejka i taj set dobio sa 6:2.

Federer će u trećem kolu ovog turnira igrati protiv boljeg iz meča Guido Pella-Prajnes Gunneswaran.

Osim Federera, danas je između ostalog na terenu bio i bh. predstavnik Mirza Bašić koji je nastavio sa katastrofalnom formom. Ruku na srce, današnji poraz mu se baš i ne može uzeti za zlo jer je izgubio od sjajnog Kanađanina Miloša Raonića kojem je čak pružio dobar otpor u prvom setu.

Kanađanin je taj period igre dobio tek nakon taj brejka i to sa 10:8, ali mu je taj set pomogao da potpuno prelomi meč, pa je u drugom setu slavio sa 6:2.

Inače, Bašiću je ovo bio četvrti vezani poraz i peti u posljednjih šest mečeva. Posljednji put je na jednom turniru uspio da prođe dva kola u Irvingu (SAD) prije čak tri mjeseca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi