Bašić danas nije bio pravi, Kozlov ide dalje

Challenger u Indian Wellsu

Bašić danas nije bio pravi, Kozlov ide dalje

E. Škorić

Bh. teniser Mirza Bašić poražen je na startu Challenger turnira u Indian Wellsu.

Bašić je nakon osvojene titule u Sofiji nastavio s turnirima, ali Challenger u Indian Wellsu je relativno brzo završio, pošto ga je u prvom kolu zaustavio Amerikanac Stefan Kozlov.

Domaći teniser je slavio u dva seta, bilo je 7:5 i 6:4. Bašić nije bio nimalo loš, ali nivo tenisa kojeg je igrao danas nije bio dovoljan da se pobijedi motivisani Kozlov, koji također želi da do kraja godine uđe u Top 100.

Kozlov je do prvog brejka na meču stigao u petom gemu, kada je poveo 3:2, pa je onda u 10. gemu Bašić stigao do brejka za 5:5, ali već u idućem gemu uzvraća Kozlov brejkom i dolazi do setovske prednosti.

U drugom setu bez brejka u prvih šest gemova, da bi Kozlov pri rezultatu 3:3 uspio oduzeti Bašiću servis i onda u dva seta završiti današnji meč.

Kozlov u osmini finala čeka pobjednika iz duela Polanksy - King.

Challenger u Indian Wellsu, 1. kolo:
Kozlov - Bašić 7:5, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi