Mirza Bašić postavio novi ranking karijere

Džumhur ostao na 29. mjestu

Mirza Bašić postavio novi ranking karijere

S. Mlaćo

Na najnovijoj ATP listi nije bilo velikih promjena. Na vrhu je nakon osvajanja turnira u Rotterdamu ponovo Švicarac Roger Federer, koji je tako postao i najstariji vlasnik prve pozicije. 

Na drugom mjestu je Rafa Nadal, dok treće mjesto zauzima Hercegovac Marin Čilić.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur ostao je na 29. mjestu, te ima 1490 bodova. Mirza Bašić je opet napredovao. Ovaj Sarajlija je ostavio napredak od tri pozicije, te sada zauzima 74. mjesto, što mu je ujedno najbolji plasman u karijeri. Bašić ima 703 boda, a trenutno se nalazi u sjajnoj formi.

Prilika da dodatne napreduje Damir Džumhur će imati na turniru u Marseilleu, dok će Mirza Bašić u SAD-u odigrati naredni turnir, te imati priliku da nastavi igrati tenis karijere. Nije isključeno da uskoro napravi još neku senzaciju.

Vrijedi dodati da je srbijanski teniser Novak Đoković trenutno na poziciji 14, a u samom vrhu su Dimitrov, Zverev, Thiem, Goffin, Sock...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi