Bašić na Challengeru u Češkoj izgubio od 314. tenisera svijeta

Loša forma našeg igrača

Bašić na Challengeru u Češkoj izgubio od 314. tenisera svijeta

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić doživio je danas poraz na Challengeru u Češkoj od Italijana Federica Gaija, inače 314. tenisera svijeta, sa 2:0 u setovima. 

Bašić je bio veliki favorit na ovom meču obzirom da je preko 200 pozicija bolje plasiran od svog rivala te je bio šesti nosilac na ovom turniru, ali ipak mu to nije pomoglo da porazi Italijana.

Gaio je prvi set dobio nakon što je napravio dva brejka i slavio sa 6:2 nakon 31 minute igre, a u drugom setu je viđena velika borba koja je na kraju otišla u taj brejk. Tamo se bolje snašao Italijan koji je našeg Bašića porazio sa 7:1. Inače, ovo je Bašiću bio treći poraz u nizu i četvrti u posljednjih pet mečeva. 

Gaio će u narednoj fazi turnira igrati protiv Zdeneka Kolara koji je 247. teniser svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi