Bašić nemoćan protiv Pavlašeka

Roland Garros

Bašić nemoćan protiv Pavlašeka

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić poražen je u prvom kolu Roland Garrosa.

Bašić je danas odmjerio snage sa Adamom Pavlašeom, koji je kao 185. igrač svijeta stigao do trijumfa nad našim predstavnikom.

U prvom setu je Bašić dobio u taj-brejku, ali je onda Pavlašek vezao tri seta i došao do slavlja. Bilo je na kraju 7:6, 5:7, 2:6, 2:6.

Nadali smo se da bi Mirza mogao da odigra bolji meč, da prođe u drugo kolo i napravi dobar napredak, ali Pavlašek je ipak u ovom trenutku pokazao da je bolji, barem na šljaci.

Na kraju je BiH ostala samo na jednom predstavniku na drugom Grand Slamu sezone, obzirom da je jučer Damir Džumhur pobijedio Kudlu u prvom kolu.

Roland Garros, 1. kolo:
Bašić - Pavlašek 7:6, 5:7, 2:6, 2:6

Top Komentari

SEIKO
Bašić je udaren mokrom krpom po glavi.
3 0
Dobar,Los,Zao
Dodze mi da se isplaćem od ovog Basića i njegove nemoći!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi