Bašić plasmanom u finale "podebljao" novčanik

Mogao bi zaraditi i do 90.000 eura

Bašić plasmanom u finale "podebljao" novčanik

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić sutra se bori za prvu ATP titulu.

Bašić će u finalu igrati protiv rumunskog tenisera Copila u Sofiji sutra od 16 sati, a ukoliko ostvari pobjedu doći će do prve titule i ujedno rankinga karijere, kojeg je i danas ostvario, pošto je trenutno 91. na svijetu.

Podsjećamo, danas je Bašić sa 7:6, 6:4 bio bolji od prvog nositelja na turniru Stana Wawrinke.

Plasmanom u finale ima sigurnih 47,105 eura, dok bi eventualnim osvajanjem naslova zaradio ukupno 89.435 eura.

Dakle i u slučaju poraza Bašić će zaraditi 47,105 eura, ali pobjeda mu donosi skoro 90,000 eura i proboj na otprilike 77. mjesto ATP liste. Da ne govorimo o tome koliko bi mu za daljni napredak značila sama činjenica da je u karijeri osvojio ATP naslov.

U Sofiji su igrali neki vrhunski teniseri poput Wawrinke, Kohlschreibera, Troickog..., a Bašić je dvojicu prvospomenutih eliminisao. Copil je dobar igrač iz Top 100, također je motivisan, no Bašić u ovom trenutku djeluje nepobjedivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi