Bašić se porazom od Souse oprostio od Maroka

Portugalac opravdao ulogu favorita

Bašić se porazom od Souse oprostio od Maroka

Bh. teniser Mirza Bašić poražen je u drugom kolu ATP turnira iz serije 250 u marokanskom Marrakechu od Joaa Souse iz Portugala rezultatom 2:1 u setovima.

Sousa je u ovaj duel ušao kao favorit, a tu ulogu je na kraju uz dosta muke i opravdao. U prvom setu je 70. igrač svijeta slavio sa 6:3, da bi potom u drugom Bašić uzvrtatio istom mjerom i poravnao ukupni rezultat na 1:1.

U odlučujućem, trećem setu presudan je bio deseti gem kada je, pri rezultatu 5:4, Sousa napravio brejk za 6:4 i pobjedu.

Joao Sousa će se u trećem kolu sastati sa Nikolozom Basilashvilijem, koji je rezultatom 2:1 bio bolji od Laminea Ouahaba.

ATP Marrakech, 2. kolo:
M. Bašić - J. Sousa 1:2 (3:6, 6:3, 4:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti