BBC: Ove godine bez Wimbledona!

Čeka se i zvanična odluka

BBC: Ove godine bez Wimbledona!

E. Škorić

Još uvijek nije zvanično, ali BBC tvrdi da se Wimbledon neće igrati.

U narednih 48 sati će odluku o otkazivanju svih turnira na travnatoj podlozi zajedno donijeti ATP, WTA i Britanska teniska asocijacija (LTA).

To će značiti da ove godine neće biti odigran najslavniji teniski turnir na svijetu Wimbledon i to će biti prvi put nakon Drugog svjetskog rata da se neće igrati.

Wimbledon je trebao početi 29. juna, ali sve su prilike da ove godine nećemo uživati u mečevima u Londonu.

Zanimljivo, za razliku od drugih većih turnira, neće biti pomjeren već isključino se neće igrati.

"Teško je pomjeriti turnir, jer iza Wimbledona su turniri koji su još u kalendaru u ovom trenutku. Treba imati na umu i druge faktore kao što je dnevna svjetlost. Sa svakom novom sedmicem dani su sve kraći, a u Wimbledonu se obično svakoga dana igra do devet ili deset uveče", rekao je Jamie Murray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi