Belinda Benčić izbacila Venus Williams u prvom kolu

Australian Open

Belinda Benčić izbacila Venus Williams u prvom kolu

Švicarska teniserka Belinda Benčić je u prvom kolu Australian Opena bila bolja od pete teniserke svijeta Amerikanke Venus Williams rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Dvije teniserke su uspješno branile svoje servise u prvom setu sve do sedmog gema, kada Benčić stiže do brejka.
Imala je Venus Williams priliku uzvratiti brejk već u narednom gemu, ali je propustila četiri brejk lopte, pa je Švicarka ipak uspjela doći do prednosti od 5:3.

Benčić je u devetom gemu bez izgubljenog poena došla do brejka i rješila prvi set u svoju korist.

Drugi set je donio još zanimljiviji tenis. U prva četiri gema ni jedna teniserka ne uspijeva sačuvati svoj servis, pa je nakon po dva brejka na obje strane rezultat u drugom setu bio 2:2.

Nakon toga međutim Williams i Benčić brane svoje servise sve do 12 gema kada švicarska teniserka pravi brejk (7:5) i slavi pobjedu.

U drugom kolu Australian Opena Belinda Benčić je će odmjeriti snage sa boljom iz duela Luksike Kumkhum i Johanne Larsson.

Promo

Top Komentari

SEIKO
A šta BABE traže među omladinom??
0 0
Benjamingst
I sad vi recite da ovo nije musko? Ramena siroka a glava ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi