Sve se čovjeku u životu vrati: Benoit Paire je danas platio ceh za svoje bezobrazluke

Neće igrati na Olimpijskim igrama

Sve se čovjeku u životu vrati: Benoit Paire je danas platio ceh za svoje bezobrazluke

Edmir Škorić

Kontroverzni francuski teniser Beonit Paire neće putovati na Olimpijske igre u Tokio.

Francuskom teniseru zabranjen je nastup zbog "neprimjerenog ponašanja", navodi se u saopštenju za medije koje je objavio Francuski teniski savez.

"S obzirom na duboko neprimjereno ponašanje Benoita Pairea, Izvršni odbor Francuske teniske federacije, na zahtjev tehničkog direktora Nicolasa Escudea i u dogovoru sa Sebastianom Grosjeanom, kapitenom francuske momčadi Davis Cupa, odlučio je isključiti igrača iz mogućeg olimpijskog nastupa", navodi se u saopštenju.

"Ponašao se nesportski i neadekvatno i na terenu (pljuvanje, psovanje) i izvan terena (na društvenim mrežama). Njegov stav bio je u potpunosti protiv sportske etike i teniskih vrijednosti i ogorčio je ne samo cijelu tenisku zajednicu, nego je išao i dalje od toga", piše u saopštenju teniskog saveza Francuske.

Paire (35. ATP) u prvom kolu na zemljanim terenima u Barceloni izgubio je od Italija Federica Gaia (138. ATP) za jedan sat i 18 minuta u dva seta 5:7, 3:6. U tom je meču pljuvao, vrijeđao i radio sve ono što radi posljednjih mjeseci sve učestalije i zbog toga je uostalom dobio zabranu igranja na Olimpijskim igrama.

Od septembra prošle godine ima omjer 1-11 u mečevima i čini se da mu je tenis odavno na posljednjem mjestu.

Posebno je podigao prašinu izjavom koju je dao nakon poraza od Stefanosa Tsitsipasa u Acapulcu, kada je rekao da je "jedva čekao da izgubi i da ode kući", te da mu je najvažnije da dobije novac koji ga sljeduje nastupima na turnirima.

"Dođem na turnir, zaradim novac i onda odem na drugi turnir. Radim ono što volim. Ako osvojite ATP turnir serije 250, zaradit ćete 30.000 dolara. Ja sam dobio 10.000 jer sam igrao prvo kolo. Zašto se mučiti da zaradim malo više?, pitao se tada kontroverzni teniser.

[twitter]https://twitter.com/stultus_news/status/1385534701687906305[/twitter]

Top Komentari

Baboisback
Opetovano???
3 0
Baboisback
Opetovano nije razvijanje nego glupost. Valjda se kaze ponovljeno. Ko inace kaze opetovano?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi