4

Komentari (4)

Baboisback
Opetovano nije razvijanje nego glupost. Valjda se kaze ponovljeno. Ko inace kaze opetovano?
Baboisback
Bravo to sam ja isto primjetio "Opetovano" doslo vrijeme da svako moze pisati sportske izvjestaje kao navodno sportski novinar. Izvrcu se rijeci u nasem jeziku, isto tako zadnjih 20 godina mnoge se rijeci sa engleskom jezika koriste kao modificirane u nasem jeziku, kao na primjer: crucial - krucialno (krucialan moment - odlucujuci trenutak, devastate - devastirao (zemljotres je bio devastirajuci, zemljotres je bio razarajuci), propmt - promptno ( promptno je reagovao, brzo je reagovao). Pa boze dragi pa zar nas jezik nije bogat rjecnikom, pa se stoga moraju koristiti modificirane rijeci.
DeteVi
Smetati kad se jezik razvija? Hajd se ti vrati u u 70te ili 80te. Ne branim ove anti-novinare sa ss.ba, koji 90 posto smeće kopiraju sa drugih portala. Ali ne pretjeruj
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti