"Dajte mi pare, ovo mi je bila pauza između odmora": Najpohlepniji teniser je to uradio opet!

Sramotno ponašanje na US Openu

"Dajte mi pare, ovo mi je bila pauza između odmora": Najpohlepniji teniser je to uradio opet!

Admin Čaušević

Benoit Paire je poznat po tome da tenis igra isključivo radi zarade i novca, a ne iz ljubavi prema bijelom sportu.

Paire je "tankirao" svoj meč prvog kola US Opena protiv Camerona Norrijea tako što je spakovao torbe i prije nego što je meč i završio.

Britanac je stigao do ubjedljive pobjede sa 6:0; 7:6; 6:0 po spranom vremenu na kojem je Francuz jedva pokušavao i da igra.

Prvi set kojeg je Norrie dobio sa nulom je trajao 18 minuta, a treći samo minut duže. Jedino je drugi set koliko-toliko bio uzbudljiv.

Pri rezultatu 0:5 u trećem setu Paire je bio u tolikoj žurbi da je već spakovao torbe i bio je spreman da što prije napusti teren bez obzira što je do kraja bio ostao jedan gejm.

Oglasi

Tako će za nastup od 98 minuta Paire dobiti 115.000 eura, dakle više od 1.000 eura po provedenoj minuti na parketu. I više nego odlična zarada.

Paire je poznat po tome da redovno tankira svoje mečeve i sada postoji mogućnost da mu organizatori US Opena oduzmu novčanu nagradu jer je namjerno prestao igrate.

"Stvarno je bilo vruće i zato je možda u trećem setu skraćivao poene i postalo mu je prevruće", poslije meča je kolegijalno Norrie branio Francuza.

U 2021. godini Paire je upisao svega četiri pobjede. Poslije meča je kazao da uopšte nije želio da bude na terenu.

"Nije lako od početka godine. Loše se osjećam na trenu. Tako je i danas. Ovo je bila samo mala pauza između mojih odmora. Uradio sam šta sam mogao."

"Vodio sam sa 5:3 u drugom setu. To je trebalo biti dovoljno da ga osvojim, ali su mi se demoni opet vratili u glavu. Onda su počele duple greške. Uvijek isto."

Ljubitelji tenisa su odmah počeli kritikovati Pairea zbog njegovog ponašanja, međutim teško je vjerovati da će to pogoditi Francuza koji s nestrpljenjem čeka uplatu od 100.000 eura.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Covjek svaki dan nesto nauci. Ja evo od ove redakcije nauci da je tenis bijeli sport (mora da se igra na snijegu) a izgleda ima i neki parket da se malo kosa i rukomet isto na bijelom parketu igraju. Sta ovi debili jos nece lupit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi