Bertens preokrenula protiv Halep i osvojila turnir u Cincinnatiju

Sjajna igra holandske teniserke

Bertens preokrenula protiv Halep i osvojila turnir u Cincinnatiju

Holandska teniserka Kiki Bertens osvojila je turnir u Cincinnatiju nakon što je porazila Simonu Halep u finalu sa 2:1 u setovima i to nakon preokreta.

Halep je u sjajnoj formi u poslejdnje vrijeme te je u Cincinnati stigla kao pobjednica turnira u Montrealu. I u Cincinnatiju je igrala sjajno te je stigla do finala, ali tu ju je zaustavila sjajna Bertens.

Halep je bila bolja u prvom setu i bez problema ga je osvojila sa 6:2, ali se Bertens nije predavala i u nastavku meča je uspjela da stigne do preokreta.

Prvo je drugi set dobila nakon taj brejka sa 7:6, da bi u trećem bila nešto diminantnija i osvojila ga sa 6:2 za pobjedu i titulu. Meč je trajao dva sata i devet minuta.

Treba reći i to da je ovo treće finale Cincinnatija koje je izgubila Simona Halep i prva titula za Bertens na ovom turniru. Holanđanka bi mogla biti među 10 najboljih teniserki prema nekim procjenama na najnovijoj WTA listi.

U nastavku noći nas očekuje i muško finale između Federera i Đokovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije