Bez iznenađenja sinoć na US Openu

Favoriti uglavnom prošli dalje

Bez iznenađenja sinoć na US Openu

U noći sa četvrtka na petak u New Yorku su igrani mečevi 2. kola US Opena nakon kojih su favoriti većinom prošli dalje te nije bilo većih iznenađenja. 

Poslijeponoćni program su otrvorili Nick Kyrgios i Antoine Hoang, a Australac je lako prošao dalje pošto je meč dobio sa 3:0 u setovima. Dalje prolazi i Tennys Sandgren koji je porazio Vaseka Pospisila sa 3:1 u setovioma, a u trećem kolu mu se pridružio Gael Monfils jer je bez izgubljenog seta porazio Rumuna Mariusa Copila.

Drugi reket svijeta Rafael Nadal prošao je dalje bez borbe jer mu je Austrijanac Thanasi Kokkinakis predao meč. Njemu se u šesnaestini finala priključio i Marin Ćilić koji je sa 3:1 porazio Nijemca Cedrik-Marcel Strebea. I konačno, u narednu rundu je prošao i Južnokoreanac Hyeon Chung jer je pobijedio Fernanda Verdasca sa 3:2 u setovima. To bi možda mogli i nazvati iznenađenjem večeri.

Inače, program se danas nastavlja prvim mečevima trećeg kola. Na terenu ćemo između ostalog gledati Rogera Federera, Keija Nishikorija, Davida Goffina, Grigora Dimitrova, Stana Wawrinku...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi