Nadal bez problema do drugog kola US Opena

Ubjedljiva pobjeda

Nadal bez problema do drugog kola US Opena

A. Čaušević

Rafael Nadal se bez većih problema plasirao u drugo kolo US Opena poslije pobjede sa 3:0 u setovima nad Johnom Millmanom.

Španac je prvi set dobio rezultatom 6:3. Jedini break je napravio u četvrtom gameu. Za Rafu je prvi set mogao biti i problematičan jer je Millman već u prvom gameu propustio realizovati break loptu.

U drugom setu Nadal dva puta oduzima servis svom protivniku i to u u petom i sedmom gameu za 6:2. Identičan rezultat je bio i u trećem setu, također uz dva breaka španskog tenisera.

Meč je trajao dva sata i 11 minuta, a naredni Nadalov protivnik je 203. teniser svijeta Thanasi Kokkinakis.

U narednu rudnu prošao je i Nick Kyrgios koji je sa 3:0 pobijedio Steva Johnsona, baš kao i Gael Monfils. Francuz je 3:0 savladao Alberta Ramosa-Vinolasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti