Novo razočarenje za Marina Čilića - Radu Albot bolji na otvaranju Cincinnatija
Nekadašnji pobjednik US Opena zasada ima sezonu za zaborav

Međugorac nikako ne može pronaći formu

Novo razočarenje za Marina Čilića - Radu Albot bolji na otvaranju Cincinnatija

Sezona za zaborav hrvatskog tenisača Marina Čilića nastavila se i danas na samom otvaranju nastupa na Masters 1000 turniru koji se igra u Cincinnatiju.

U prvom kolu Čilić je danas uspio izgubiti od moldavskog igrača Radu Albota inače 39. igrača ATP ljestvice. 

Čilić je izgubio već svoj drugi servis gem u prvom setu a uporni Moldavac je tu prednost držao do samog finiša i završio taj dio igre rezultatom 6:4 u svoju korist. U drugom setu Čilić je izgledao nešto bolje, imao nekoliko šansi da slomi set u svoju korist no kao i često puta u zadnje vrijeme Marin je posustao i Radu Albot je slavio s konačnih 8:6 te ubilježio jednu od većih pobjeda u svojoj karijeri. 

Čilić je trenutno 18. igrač svijeta a za očekivati je da će se poslije Cincinnatija njegov pad na ATP ljestvici nastaviti. 

Top Komentari

Keno
Jest mi zao ne znam sta cu od tuge
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi