Bh. teniseri poručili: Nismo favoriti, ali vjerujemo u pobjedu
Video:Dino Kurbegović

Igramo protiv Češke

Bh. teniseri poručili: Nismo favoriti, ali vjerujemo u pobjedu

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Bh. teniseri u Zenici nastavljaju svoj put u Davis Cupu i to okršajem protiv Češke.

Mečevi I grupe igraju se 14. i 15. septembra u zeničkoj Areni, a naš tim je itekako oslabljen neigranjem Damira Džumhura. Kapitensku ulogu će tako imati Mirza Bašić, a pored njega boje naše ekipe branit će Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Darko Bojanović.

Na današnjoj press konferenciji bh. teniseri su se obratili javnosti. Bašić je poručio da je najbitnije da naš tim upiše pobjedu.

"S obzirom da se igraju dubl mečevi i svaki igrač koji će nastupiti on je itekako bitan. Ko god od nas bude igrao najbitnije je da pobijedimo. Što se tiče moje forme i fizičke spreme osjećam se zaista super i nadam se dobroj igri", rekao je Bašić.

Tomislav Brkić poručio je da još uvijek nije odlučeno koji igrači će igrati singl, a koji će biti u opciji za dubl.

"Nismo baš favoriti iako smo domaćini. Kao tim mislim da možemo ostvariti pobjedu jer su obje ekipe oslabljene. Podloga će sigurno nama odgovarati i sada je jedino pitanje ko će izaći na teren u subotu, ali svi ćemo dati svoj maksimum. Moramo vidjeti koje su najbolje opcije ko će igrati singl, a ko biti u dublu", rekao je Brkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti