Navratil: Za BiH je veliki hendikep što ne igra Damir Džumhur
Video:Dino Kurbegović

Bh. teniseri igraju protiv Češke

Navratil: Za BiH je veliki hendikep što ne igra Damir Džumhur

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Teniska reprezentacija BiH u narednim danima igrati će protiv selekcije Češke u okviru Davis Cupa.

Bh. teniseri će u zeničkoj Areni pokušati doći do pobjede iako smo itekako oslabljeni. Naime, svoj dolazak nedavno je otkazao naš najbolji teniser Damir Džumhur koji neće igrati protiv Češke.

Pred početak duela održana je i press konferencija češkog tima, a prisutnim novinarima obratio se selektor ove selekcije Jaroslav Navratil.

"Očekujem teške mečeve jer je BiH domaćin i imali su priliku da biraju podlogu koja je u ovom slučaju nešto sporija za igru. Ipak, ne igraju bez najboljeg tenisera Džumhura i za njih je to sigurno hendikep. Gledao sam US Open i Damir je igrao jako dobro protiv Rogera Federera i sigurno da Bosni nije lako što on neće igrati", rekao je Navratil i dodao.

"Međutim, to je šansa za ostale igrače da se dokaže. Ipak, nadam se da će moji igrači pokazati da su bolji i da ćemo pobijediti. Nismo ni mi tako jaki i dosta smo oslabljeni, dat ću šansu mlađim igračima i nadam se da će oni to iskoristiti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi