BiH gubi od Njemačke, Altmaier pobijedio Fatića u prvom meču Davis Cupa

Mečevi se igraju u Mostaru

BiH gubi od Njemačke, Altmaier pobijedio Fatića u prvom meču Davis Cupa

Endin Čaušević

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine u Mostaru igra duel protiv Njemačke u okviru prvog kola Svjetske grupe 1, a nakon prvog okršaja Njemačka vodi protiv našeg tima sa 1:0.

Prvi duel u ovom okršaju imali su danas Nermin Fatić i Daniel Altmaier, a na kraju je njemački teniser uspio da slavi sa 2:0 u setovima.

Altmaier je inače 49. na ATP listi, dok je Fatić daleko ispod njega i trenutno se nalazi na 218. poziciji najboljih tenisera svijeta.

Ta razlika se danas vidjela na terenu jer je njemački teniser na kraju uspio da dođe do pobjede i donese svojoj ekipi vodstvo.

Prvi set trajao je čak 74 minute i riješen je nakon tie-breaka iako je Fatić vodio sa 5:3. Na kraju Altmaier pravi seriju od četiri uzastopna poena, te je sa 7:5 riješio tie-break i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu Fatić nije uspio da pruži otpor kao u prvom u kojem se bh. teniser dosta potrošio.

Altmaier je drugi set riješio sa 6:2 i stavio tačku na ovaj meč. Drugi duel u kojem se sastaju Damir Džumhur i Yannick Hanfmann već je počeo.

Jasno je da je Njemačka veliki favorit, a prva ekipa koja dođe do tri pobjede će na kraju da upiše trijumf.

Davis Cup, 1. kolo:

Fatić - Altmaier 0:2 (6:7, 2:6)

Top Komentari

komentator1
Bas me cudi da nasi gube. Sad ce to vucicevo pasce Djumhur da okrene
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi