Bill Gates prozvao Novaka Đokovića zbog vakcina protiv koronavirusa

Nekadašnji najbogatiji čovjek na svijetu

Bill Gates prozvao Novaka Đokovića zbog vakcina protiv koronavirusa

A. Čaušević

Bill Gates, nekadašnji najbogatiji čovjek na svijetu, komentarisao je stav Novaka Đkovića o vakcinanaciji protiv koronavirusa.

Gates je vrlo često isticao koliko je značajno vakcinisati se kako bi se pobijedio Covid19 te je na razvoj vakcine potrošio bogatstvo.

U razgovoru za BBC je teorije zavjera o njemu i njegovim navodnim motivima iza masovne vakcinacije nazvao ludim te da užasnim smatra što na ulicama ljudi protestvuju protiv njega.

Gatesa su pitali i šta misli o odluci Đokovića da se ne vakciniše kazavši da srbijanski teniser kao velika teniska zvijezda ima širu odgovornost od samo onog što je odlučio da stavi u svoje tijelo ili ne.

"Vakcinacijom pomažete zajednici u kojoj se nalazite. Nisu savršene u blokiranju infekcije, ali smanju infekciju. Dakle, žalosno je da su nečiji zdravstveni problemi toliko ekstremni da osjećaju da ne mogu sudjelovati u zaštiti zajednice."

"Ako su inspirativna i pouzdana osoba, onda on to širi što samo otežava postizanje nivoa vakcinacije koji nam je zaista potreban."

"Dakle, divim mu se na mnogo načina, ali bih volio da njegovi stavovi o vakcinama nisu takvi", završio je Gates.

Zbog odluke da se ne vakciniše Đoković nije nastupio na prvom Grand Slamu ove sezone pošto mu nije bio dozvoljen ulazak u Australiju.

Srbijanski teniser je ranije u jednom od intervjua kazao kako nikad nije bio protiv vakcinacije već da svaka osoba treba imati slobodu šta će ubrizgati u svoje tijelo, a šta ne.

Top Komentari

HamzaVojvoda
E kad ga ti savjetujes onda mora da radi dobro. Samo pogledaj ko je babo tom gatesu bio i zasto se zalagao. Sin ide istim stopama...
6 0
hake
Ovog Gatesa treba obezglavit i prenosit LIVE tog događaja.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi