Bogdan Bogdanović pružio podršku Đokoviću, a u komentarima se oglasili Jusuf Nurkić i Luka Dončić

Srbijanski teniser na meti velikih kritika

Bogdan Bogdanović pružio podršku Đokoviću, a u komentarima se oglasili Jusuf Nurkić i Luka Dončić

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković našao se na velikom udaru kritika nakon dešavanja na Adria Touru kojeg je on organizovao.

Adria Tour se prošlog vikenda igrao u Zadru, a turnir je u potpunosti otkazan nakon što je nekoliko tenisera bilo pozitivno na koronavirus. Među zaraženima je i Đoković koji je proteklih dana dobio velike kritike iz cijelog svijeta.

U nedjelju se u Zadru trebalo igrati finale ovog turnira, ali je ono odgođeno nakon što je Grigor Dimitrov potvrdio da ima koronavirus. Iste noći testirala se većina tenisera i trojica su još bili zaraženi.

Đoković se narednog dana testirao po povratku u Beograd, te je nekoliko sati nakon toga potvrđeno da su zaraženi on i njegova supruga Jelena. Adria Tour je otkazan, a svjetska javnost je žestoko kritikovala prvog reketa svijeta.

Međutim, bilo je i onih koji su pružili podršku Novaku, a to su mahom srbijanski sportisti. Podrška za Đokovića stigla je i od košarkaša Sacramento Kingsa, Bogdana Bogdanovića, a u komentarima se oglasio i Jusuf Nurkić koji je također pružio podršku Novaku.

"Žao mi je zbog nemilih dogadjaja koji se trenutno dešavaju Novaku. Znam da je najbolja namjera stajala iza svega, kao i do sada, u svemu što je radio. Nemojmo dozvoliti da zaboravimo koliko je Novak pružio fanovima širom svijeta, a posebno našoj Srbiji i našem narodu. On je dio Srbije i uvijek će biti naš šampion", napisao je Bogdanović i dodao.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CB6BRb-jX8z/[/instagram]

"Inspiracija si za mnoge, tako će biti uvijek. Želim vam brz oporavak, istrajte i u ovim teškim vremenima".

Pored Nurkića ovu objavu komentarisao je u Luka Dončić koji je također bio jedan od onih koji je podržao Đokovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi