"Ne želim da gledam mašine i robote na terenu"
FOTO: EPA

Legendarni teniser dao jaku izjavu

"Ne želim da gledam mašine i robote na terenu"

Haris Zilić

Bivši njemački teniski as Boric Becker smatra da je tenis otišao u drugom pravcu i da nema baš lijepu budućnosti.

Nekadašnji trener Novaka Đokovića smatra da se igrači danas ponašaju previše bezobrazno na terenima, a sankcije nisu baš adekvatne.

"I u moje vrijeme je bilo dozovljeno da pokazujemo emocije, nekad i poludimo, ali tada nije bilo društvenih mreža pa se nije se bilježilo toliko. Ovo danas je previše", rekao je Becker i nastavio:

"Tenis je zanimljiv sport i ne bih volio da sutra vidim mašine i robote na terenima, to će ubiti volju u djeci koja žele da treniraju ovaj sport. To ne želim da gledam."

Inače ATP će u narednom periodu razmatrati nove sankcije za tenisere koji budu gubili živce na terenu, a posebno će obratiti pažnja na raspravu sa sudijama, koja je sve učestalija na turnirima.

Top Komentari

Manager
Čekaj jel on sad za ili protiv pokazivanja emocija na terenu ? Šta je pisac htio reći ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije