Borna Ćorić zaradio pravo bogatstvo osvajanjem Mastersa u Cincinnatiju

Bankovni račun znatno poboljšan

Borna Ćorić zaradio pravo bogatstvo osvajanjem Mastersa u Cincinnatiju

Endin Čaušević

Hrvatski teniser Borna Ćorić oduševio je sve osvajanjem Masters turnira u Cincinnatiju.

Ćorić je u Cincinnati stigao kao 152. igrač svijeta i uspio je da napravi veliku senzaciju osvajanjem ovog turnira.

Hrvat je u finalu uspio da pobijedi grčkog tenisera Stefanosa Tsitsipasa sa 2:0 u setovima i dođe do vjerovatno najvećeg uspjeha u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Ćorić je u Cincinnatiju igrao zaista fantastično i niko ni slutio nije da će on biti pobjednik na kraju. Na putu do titule pobijedio je čak i Rafaela Nadala što najbolje potvrđuje da se nalazi u sjajnoj formi pred US Open.

Pored osvajanja Mastersa 1000 Ćorić je itekako poboljšao i svoj bankovni račun jer je zaradio ogroman novac nakon nastupa na ovom turniru.

Naime, Ćorić je uspio da inkasira čak 970.020 dolara osvajanjem turnira u Cincinnatiju što je sigurno fantastičan vjetar u leđa pred nastavak sezone.

Treba istaći da je Ćorić u dosadašnjoj karijeri od turnirskih nagrada ukupno inkasirao skoro 10 miliona dolara.

Također, pored ogromnog novca Ćorić će napredovati i na ATP listi i to za čak 123 mjesta jer je od danas hrvatski teniser na 29. poziciji.

To znači da će Ćorić na US Openu biti među nositeljima, te ovaj Grand Slam dočekuje u fantastičnoj formi i sigurno je da se nada da će nastaviti s odličnim igrama i u New Yorku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi