Nevjerovatni Ćorić napravio senzaciju protiv Tsitsipasa i osvojio turnir u Cincinnatiju

Najveći uspjeh karijere

Nevjerovatni Ćorić napravio senzaciju protiv Tsitsipasa i osvojio turnir u Cincinnatiju

Endin Čaušević

Hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je pravu senzaciju jer je uspio da osvoji Masters turnir u Cincinnatiju.

Ćorić je kao 152. igrač na ATP listi uspio da napravi pravo čudo i osvoji Masters u Cincinnatiju što je njegov najbolji uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Hrvatski teniser igrao je maestralno na ovom turniru i na putu do finala savladao je sjajne protivnike među kojima je bio i Rafael Nadal.

Ćorić je u finalnom meču igrao protiv Strefanosa Tsitsipasa i uspio je da slavi sa 2:0 u setovima i dođe do velike pobjede.

U prvom setu gledali smo veliku borbu ovih tenisera, a na kraju je Ćorić uspio da dobije set nakon što je slavio u tie-breaku i prvi set je dobio sa 7:6.

Ćorić je nastavio da briljira i u drugom setu. Tsitsipas nije pronalazio načina kako da zaustavi Hrvata i preokrene meč u svoju korist, te se Grk na kraju morao pomiriti s porazom u finalu.

Drugi set Ćorić je dobio sa 6:2 i tako je došao do titule u Cincinnatiju i na sjajan način pokazao da je u odličnoj formi pred US Open.

Treba istaći da će Ćorić postao najniže rangirani teniser koji je uspio da osvoji Masters 1000. Za Hrvata ovo je bila treća titula u karijeri, ali sigurno najveći dosadašnji uspjeh.
Koliko mu ova pobjeda donosi najbolje pokazuje činjenica da će od danas Ćorić biti 29. teniser svijeta.

Top Komentari

Halland
Svaka cast al mislim da je Coric tri četiri klase lošiji igrac od našeg Dzumhura al Damir nema sreće nažalost
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti