Borna Ćorić ostvario veliki uspjeh: Mladi Hrvat u polufinalu Shanghaija
Iako ima samo 21 godinu, Borni će ovo biti već drugo polufinale Mastersa, a imat će priliku da igra protiv velikog imena, bilo da to bude Federer ili Nishikori.

Čeka boljeg iz meča Federer - Nishikori

Borna Ćorić ostvario veliki uspjeh: Mladi Hrvat u polufinalu Shanghaija

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić ostvario je danas veliki uspjeh jer se plasirao u polufinale Mastersa u Shanghaiju.

Ćorić je u današnjem duelu četvrtfinala igrao protiv Austrijanca Matthewa Ebdena (ATP 51.) i pobijedio ga sa 2:0 u setovima.

Sjajni mladi hrvatski teniser je izgubio svoj prvi servis gem, ali se uspio izvući i sa dva brejka do kraja prvog seta slaviti sa 7:5.

U drugom periodu meča Ćorić pravi dva brza brejka i dolazi do prednosti od 4:1, ali Austrijanac u tim momentima pokazuje znake života pa stiže do 4:3, ali više od toga nije mogao. Borna je na kraju slavio sa 6:4 iako je imao malih problema sa povredom.

On će u polufinalnom duelu igrati protiv boljeg iz susreta Roger Federer - Kei Nishikori koji treba da počne u ovim trenucima.

Top Komentari

Novak Profilćić
za malo hrvatsko-srpski okršaj: ćorić- džumbur
6 8
Mr.Balboa
Bravo za Bornu,momak je dobar!!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi