Hrvati slave Bornu Ćorića: Susjedi u finalu Davis Cupa!

Ćorić bolji od Tiafoea

Hrvati slave Bornu Ćorića: Susjedi u finalu Davis Cupa!

Teniska reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale Davis Cupa nakon što je Borna Ćorić danas porazio Amerikanca Francesa Tiafoea sa 3:2 u setovima. 

Bio je ovo odlučujući peti meč za plasman u veliko finale, a Ćorić i Tiafoe su vodili zaista pravi rat koji je na kraju pripao hrvatskom teniseru.

Prvi set je pripao Amerikancima nakon što je Tiafoe slavio sa uvjerljivih 7:0 u taj brejku, ali Ćorić uzvraća te drugi set dobija sa 6:1. Ipak, treći set je ponovo u taj brejku pripao Amerikancu, da bi Ćorić u posljednja dva slavio sa 6:1 i 6:3.

Hrvatskoj je ovo treće Davis Cup finale, a do sada se jednom popela na tron i to 2005. godine kada je porazila Slovačku. Posljednje finale igrala je prije dvije godine protiv Argentine te je izgubila sa 3:2. Ove godine finale će biti održano u Francuskoj između domaće selekcije i Hrvatske.

Top Komentari

rimke
francuzi ce im razvalit cmarove ko i u fudbalu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi