Britanski mediji o Đokoviću: on je anti-vakser!

Novak izjavio da ne bi volio primiti obavezno cjepivo protiv korone

Britanski mediji o Đokoviću: on je anti-vakser!

Najbolji igrač svijeta, prvorangirani na teniskoj ATP ljestvici uzburkao je dio medija, posebice onih britanskih svojom izjavom i stavom o eventualnoj vakcini protiv koronavirusa.

"Lično i iskreno govoreći ja sam protiv takve, obavezne vakcinacije i ne bih volio da me se tjera da primim vakcinu da bih mogao putovati. Ali ako to postane obavezno, šta će se onda dogoditi? Onda ću morati da donesem odluku. Imam vlastito mišljenje o tome, a da li će se to promijeniti u nekom trenutku, ne bih znao sada da kažem" - kazao je Novak u razgovoru uživo s još osam srbijanskih sportista.

"Teniski superstar Novak Đoković je bacio pod velo sumnje svoju kratoročnu tenisku budućnost kada je otkrio da je anti-vakser, što bi moglo da ga onemogući da se natječe ako se, eventualno, ne cijepi protiv korona virusa. Novak bi se sada pripremao za Roland Garros, ali je pandemija Covid-19 otkazala ili odgodila sport širom planete, dok se medicinske službe borbe da ukrote virus. Bolnice širom svijeta su pod nevjerovatnim stresom u nastojanjimada obuzdaju pandemiju na čije širenje bi mogla da se spusti zavjesa jedino masovnom vakcinacijom, što bi moglo da potraje godinu, godinu i pol. Postoji sve više apela u sportu, a tenisu ponajviše, da se vrati turnirima tek kada se proizvede vakcina, ali Novak Đoković kontroverzno tvrdi da nije saglasan sa tom idejom" - piše Metro. 

S druge strane "Standard" je dodao kako se Đoković protivi onome što želi cijeli svijet i za što se između ostalog zalažu njegove kolege poput Andy Murraya i bivšeg broja jedan WTA liste Amelie Mauresmo.

"Novak Đoković je upozorio vodeće ljude tenisa da će se protiviti bilo kakvoj obaveznoj vakcinaciji protiv korona virusa, ako to bude uvjet da se vrati profesionalnom tenisu. Bivša broj 1, Amelie Mauresmo je predložila da se teniska natjecanja ponovo igraju tek ako igrači i igračice budu cijepljeni protiv Covid-19 kategorično navodeći "Nema vakcine - nema tenisa". Ali, 17-struki Grand Slam pobjednik Đoković  ističe da će se protiviti tom prijedlogu ako on bude uvjet da se ponovo natječe u 2020. godini" - navodi "Standard".

Top Komentari

Svojprisebi
Ima mozak covek za razliku od tih britanskih medija
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije