Brkić i Ćaćić namučili prve favorite Wimbledona

Odličan tenis

Brkić i Ćaćić namučili prve favorite Wimbledona

H. Zilić

U osmini finala Wimbledona, bh. teniser Tomislav Brkić je u paru sa Nikolom Ćaćićem poražen od prvih nositelja, hrvatskog dubla Mektić/Pavić.

Konačan rezultat glasio je 3:1 za tenisere iz Hrvatske.

Prvi set su Mektić i Pavić odigrali sjajno i dobili sa ubjedljivih 6:2.

U drugom setu Tomo i Nikola se bude, sjajno su držali svoj servis,  a protivnicima su oduzeli brejk, što je bilo dovoljno za 3:6 i poravnanje u setovima.

Treći set donio je veliku borbu i pravu dramu, a nakon tie breaka sa 7:6 slavili su Mektić i Pavić.

U četvrtom setu također dobar tenis, a presudio je jedan brejk hrvatskog dubla, koji je četvrti set priveo kraju sa 6:4.

Brkić i Ćaćić su nakon četvrtine finala Roland Garrosa i na Wimbledonu stiglo do druge sedmice i sigurno ih očekuje novi napredak na ATP listi.

Top Komentari

Realist
Pavic i Mektic mog postat najdominatniji par ikad cak jaci i od brace Bryan
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi