Brkić nakon poraza prozvao Džumhura: Svi možemo godišnje izdvojiti dvije sedmice za BiH

Češka slavila u Zenici

Brkić nakon poraza prozvao Džumhura: Svi možemo godišnje izdvojiti dvije sedmice za BiH

E. Čaušević

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sa 3:2 od Češke u prvom kolu Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa.

Naši teniseri dali su svoj maksimum protiv Češke koja je bila blagi favorit u Zenici, ali na kraju nisu uspjeli da dođu do pobjede. Gosti su slavili sa 3:2 nakon što je Forejtek u odlučujućem meču bio bolji od Tomislava Brkića.

Međutim, treba reći da je naš tim bio itekako oslabljen neigranjem najboljeg tenisera Damira Džumhura. On je otkazao dolazak na Davis Cup mečeve zbog nastupa u kvalifikacijama za ATP turnir u St. Petersburgu.

Džumhur se oglasio pred ove mečeve i otkrio je da je kontaktirao svoje saigrače iz reprezentacije i objasnio im zašto neće igrati ovaj put za BiH. Prema njegovim riječima saigrači su ga razumjeli, ali nakon sinoćnje Brkićeve izjave čini se da to i nije baš tako.

"Nikome ne treba biti prioritet neki turnir jer svi možemo izdvojiti dvije sedmice u godini da igramo za reprezentaciju. Kada smo kompletni jaka smo ekipa koja se može boriti za plasman u Svjetsku grupu", rekao je Brkić nakon poraza.

Također, naš teniser je bio izuzetno razočaran lošom posjetom u zeničkoj Areni, te je poručio da se nada da će se to u budućnosti popraviti.

Top Komentari

Alen23
Dzumi čuva svoju karijeru i u prvom krugu ispadne lik je realno van 200 igrača trenutno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi