)
Najveća nada svjetskog tenisa živi u drvenoj kući

Alcaraz od 2019. u teniskom kompleks centru

Najveća nada svjetskog tenisa živi u drvenoj kući

Edmir Škorić

Veliki talent svjetskog tenisa Carlos Alcaraz (18) nastavlja da oduševljava, ne samo igrama već i potezima izvan teniskih terena.

Alcaraz je u Miamiju nedavno stigao do prve Masters titule u karijeri. Briljirao je Španac tokom cijelog turnira, izbacivao velike favorite, a to mu je bila treća titula i prva "prava" nakon ATP turnira u Umagu 2021. i Rio de Janeira 2022. godine.

Sa 18 godina i 11 mjeseci Alcaraz je u Miamiju postao najmlađi osvajač u 37-godišnjoj povijesti tog Mastersa, a ujedno treći najmlađi pobjednik Masters 1000 turnira nakon Michaela Changa i Rafaela Nadala.

Trenutno nastupa na ATP turniru u Barceloni, a danas ga očekuje veoma jak duel sa sunarodnjakom Munarom u osmini finala, nakon što je prethodno pobijedio Korejca Kwona, iako je podbacio u Monte Carlu kada je ispao od Sebastiana Korde na startu.

No, svi su složni da je pravi nasljednik Rafaela Nadala i da će biti godinama u samom vrhu svjetskog tenisa. Ono po čemu je prepoznatljiv je njegova snažna osobnost, uz naravno ogroman teniski potencijal.

Oglasi

Ima izuzetnu mentalnu moć, a izvan terena je izuzetno miran i skroman, što potvrđuje i činjenica da od 2019. godine živi u teniskom kompleks centru i u kući od drvet. Interijer ove kuće je jednostavan i sa malo detalja, a dijeli ga s nekoliko drugih tenisera.

Ove kuće imaju sve osnovne potrebe za ove elitne sportiste, većina njih s trijemom s pogledom na vrt za opuštanje i šetnju nakon odigranih turnira. Osim toga, imaju zdravstvene prednosti , od ordinacije za psihologiju, voditelja fizičke pripreme do klinike za fizioterapiju. Također, tu su i osobne administrativne usluge za obradu dokumenata i viza za međunarodne turnire.

U ovom se kompleksu rađaju nasljednici Rafe Nadala. Svojevremeno je u drvenoj kući živio i Juan Carlos Ferrero 2003. godine, kada je postao broj jedan u svijetu.

Maria Sharapova, Nicolas Almagro, Pablo Carreno ili Guillermo García López neki su od tenisera i teniserki koji su prošli kroz Equelite akademiju u Villeni, malom mjestu na sjeverozapadnom dijelu Alicantea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti