Špansko čudo okončava eru velikana: Nakon Nadala pobijedio je i Novaka Đokovića
Foto - EPA

Čudesan tenis Carlosa Alcaraza

Špansko čudo okončava eru velikana: Nakon Nadala pobijedio je i Novaka Đokovića

M. Šljivak

Čudesni Carlos Alcaraz plasirao se u finale ATP turnira u Madridu nakon što je danas savladao prvog igrača svijeta Novaka Đokovića s 2:1, po setovima 6:7, 7:5 i 7:6.

Nakon što je jučer srušio svog idola Rafaela Nadala, 19-godišnji Španac je danas skinuo skalp i najboljem igraču svijeta te ide u finale na domaćem terenu.

Velika borba viđena je od prvog gema. Alcaraz meč otvara breakom, izgledalo je kao da sigurno ide ka osvajanju prvog seta, ali Đoković je još uvijek istinska mašina.

Novak je u osmom gemu vratio break, imao je i jednu set loptu, ali na kraju je pobjednik prvog seta odlučen u tie-breaku.

Tamo je Đoković bio poprilično uvjerljiv. Ipak, iskoristio je tek petu set loptu za osvajanje seta od 7:6 i vodstva od 1-0.

I drugi set nudi zaista sjajan tenis s obje strane. Šanse za oduzimanje servisa protivnika su propuštene sve do 12. gema kada Alcaraz sjajnom igrom uzima servis Đokoviću i uzima set sa 7:5.

Oglasi

Alcaraz propušta tri break lopte u četvrtom gemu trećeg seta. Novak se nekako spasio, kao i na svoj naredni set kada je Alcaraz propustio već dvije šanse.

Nevjerovatna borba viđena je i u ostatku seta. Đoković je dolazio na ivicu poraza, ali se konstantno spašavao pod naletima 19-godišnjeg protivnika i odlučujući set odlazi u tie-break.

U novom tie-breaku Alcaraz je taj koji je bolji. Uspio je uzeti treći set sa 7:6 i plasirati se u finale Madrida.

ATP Madrid, polufinale:

Alcaraz - Đoković 2:1 (6:7, 7:5, 7:6)

Top Komentari

user1600705501
U 2 DANA POBJEDITI NADAALA I DZOKOVICA PRVI U HISTORIJI KOJI JE TO URADIO , SVAKA CAST
16 0
Thierry.Henry
Mali je zvijer..svaka cast..Ako Bog da Samo da ga povrede zaobidju i pred njim je velika karijera... Kapa do poda..Mali ima sve
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi