Senzacija u Parizu - Carlos Alcaraz odlazi kući!

Španac izgubio

Senzacija u Parizu - Carlos Alcaraz odlazi kući!

Edmir Škorić

Jedan od najboljih tenisera današnjice, Carlos Alcaraz, šokantno je ispao od Romana Safiullina na Mastersu u Parizu.

Alcaraz je kao drugi nosilac došao u Pariz i svakako jedan od glavnih favorita za osvajanje titule, no mladi Španac nije impresionirao.

Njega je na startu šokirao Safiulin. Rus, koji je 45. igrač svijeta, ostvario je pobjedu karijere i kao veliki autsajder prošao dalje. No, da stvar bude interesantnija, uradio je to poprilično lako, u dva seta, čak i bez taj-brejka.

Safiullin je prvi set dobio sa 6:3, dok je u drugom slavio sa 6:4. Alcaraz je večeras djelovao jako loše, evidentno je da nije u formi, a Safiullin je sve to dobro koristio i došao do pobjede koju će dugo pamtiti.

Roman je dočekao svojih pet minuta slave. Smatrao se velikom minom pred meč, vjerovalo se da bi mogao pokvariti planove Alcarazu i on je to na kraju i učinio.

Oglasi

Njega u osmini finala očekuje duel sa sunarodnjakom Karenom Kačanovom, dok će se Alcaraz pripremati za Završni turnir u Torinu, ali morat će da popravi svoju igru ako želi da osvoji taj turnir.

Nekoliko interesantnih mečeva odigrano je danas u Parizu. Hurkacz je u dobrom meču dobio Kordu u tri seta, Zverev je izbacio Fucsovicsa nakon isto toliko odigranih setova, Humbert isuviše lako protiv Girona, siguran je bio i Auger-Aliassime protiv Struffa, dok je McDonaldu pripao američki okršaj sa Wolfom.

Malo iznenađenje priredio je Cerundolo, pošto je u tri seta pobijedio domaćeg predstavnika Gaela Monfilsa. Trenutno se igra meč Bublika i Jarryja, a današnji program završit će se duelom Japanca Nishioke i Rusa Rubljova.

Sutra se nastavlja program, a igraće i Novak Đoković kojeg očekuje duel sa Etcheverryjem. Prvi meč odigrat će Dimitrov i Medvedev, što bi trebao biti samo uvod u spektakularne duele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti