Medvedev Alcaraza poslao kući i zakazao finale US Opena s nevjerovatnim Đokovićem
Foto - EPA

Turnir došao do samog kraja

Medvedev Alcaraza poslao kući i zakazao finale US Opena s nevjerovatnim Đokovićem

Midhat Šljivak

Daniil Medvedev i Novak Đoković igrat će u finalu ovogodišnjeg US Opena. Đoković je lagano savladao mladog Benjamina Sheltona s 3:0, dok je Medvedev kući poslao već viđenog drugog finalistu Carlosa Alcaraza.

Daniil Medvedev će protiv Novaka Đokovića tražiti svoju drugu Grand Slam titulu. On je protekle noći u polufinalu savladao Carlosa Alcaraza s 3:1, po setovima 7:6, 6:1, 3:6 i 6:3.

Prvi set ovog meča donosi veliku borbu. Na kraju se ušlo u tie-break gdje je Medvedev odličan i dobija set sa 7:6.

Alcaraz kao da je zaspao nakon prvog seta. U drugom je ruski teniser dominirao terenom i pomeo je Alcaraza sa 6:1, te je došao do velikih 2:0 u setovima.

Španac se naravno nije predao. Treći set igra odlično, izgledao je sjajno na terenu, jedan break je odlučio set i Alcaraz ga je dobio sa 6:3 i smanjio je prednost Medvedeva.

Oglasi

Ipak, u četvrtom setu Medvedev odbija napad u trećem gemu. Tri break lopte ne koristi Alcaraz i tu kao da je psihički pao.

Medvedev u šestom gemu dolazi do breaka, spašava potom tri na svoj servis u devetom, te koristi četvrtu meč loptu za 6:3 u četvrtom setu i prolaz u finale.

Tamo ga čeka Novak Đoković. Srbin je razbio mladog Benjamina Sheltona s 3:0 (6:3, 6:2, 7:6).

Duel s Medvedevom je repriza finala iz 2021. godine kada je Medvedev pobijedio Novaka i došao je do svoje prve Grand Slam titule na kojoj je ostao i dan danas. Đoković ih ima 23.

Top Komentari

E.Car
Rusofili se naložili na američkom tlu!!!
1 2
AlphaStrong
Nije bolest sve što boli...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi