Izjava Nadalovog trenera o Đokoviću izazvat će mnogo komentara u Srbiji: Nije antivakser, ali...

Carlos Moya o Đokoviću

Izjava Nadalovog trenera o Đokoviću izazvat će mnogo komentara u Srbiji: Nije antivakser, ali...

Eldar Ganibegović

Rafael Nadal je na nedavno završenom Australian Openu osvojio titulu i okitio se 21. Grand slam titulom u karijeri, čime je postao rekorder tenisa.

Sa sportske strane, imao je veliku olakšicu, jer je dan prije početka turnira iz Australije deportovan još uvijek svjetski broj jedan, Novak Đoković, te nije nastupio na Australian Openu.

Trener španskog tenisera Carlos Moya komentarisao je Đokovićev izbor da se ne vakciniše i zaključio da sam sebi ugrožava karijeru.

"Mislim da ovaj trijumf Nadala nije promijenio ništa kod Novaka. Jasno je da će, ako se ne vakciniše, biti isključen iz borbe u koju je mnogo uložio. Bit će mu teško da igra Grand slam turnire i njegova karijera će biti ugrožena. Ne mislim da je Novak antivakser, jednostavno je uvijek branio pravo izbora, ali sada je u komplikovanoj situaciji", rekao je Moya.

"Sve je bilo iznenada ovog puta, proces je bio dug i komplikovan. Ipak, kada smo vidjeli koliko dobro trenira, kako je osvojio turnir u Melbourneu, već smo pomislili da će imati šansu. Nikada ne možete da otpišete Rafu zbog svega što on predstavlja", zaključio je.

Novak Đoković će sezonu početi tek 21. februara, kada počinje tunir u Dubaiju, na kojem je Srbijanac potvrdio učešće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi