Otkrivena 'tajna' Nadalove vožnje bicikla nakon maratonskog finala: "Objašnjenje je jednostavno"
Foto - Screenshot

Carlo Moya otkriva

Otkrivena 'tajna' Nadalove vožnje bicikla nakon maratonskog finala: "Objašnjenje je jednostavno"

Midhat Šljivak

Rafael Nadal ušao je nedavno u historiju tenisa i postao je prvi čovjek s 21. Grand Slam titulom.

Nakon više od pet sati igre čudesni Španac je velikim preokretom pobijedio Daniila Medvedeva s 3:2 i ušao je u historiju.

Kakav je sportista Nadal je pokazao nakon dodjele pehara. Otišao je u trening centar sa svojim timom i odradio je dodatni trening na biciklu.

To je izazvalo veliku pažnju, a zbog čega je to napravio otkrio je njegov trener, legendarni Carlos Moya.

"Objašnjenje je jednostavno. To radimo nakon svakog meča kako bismo se malo opustili. 12 ili 13 minuta lagano okreće pedale kako bi se noge opustile. Mislim da to dosta ljudi radi", otkrio je Moya.

Moya smatra da Australian Open neće biti posljednji Grand Slam kojeg će Nadal osvojiti.

"Vjerujem da nije posljednji kojeg će osvojiti. Znam dobro ko je Rafa i šta je napravio za tenis. To je jednostavno Rafael Nadal, jedan od najvećih tenisera ikad".

"Ne treba ga otpisivati. Australian Open je, iskreno, turnir za koji niko nije očekivao da će osvojiti. Vratio se nakon teške povrede i pokazao je da je sve moguće".

Top Komentari

axel42
Čuj tajna. Kakva tajna novinari? Pa svako ko malo prati sport zna da sportisti posle ovakvih natjecanja to rade. Fudbaleri istrčavaju posle utakmice, biciklisti , košarkaši, teniseri! Šta pravite nekakve bezveze vijesti od ovoga?
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti