Izabran najbolji poen Rafaela Nadala, Španac je izvukao nemoguće

Protiv Stepanake

Izabran najbolji poen Rafaela Nadala, Španac je izvukao nemoguće

Admin Čaušević

Rafael Nadal je osvajanjem Australian Opena postao apsolutni rekorder po broju osvojenih Grand Slamova. 

Iako je to rijetko ko očekivao Nadal je u Melbournu stigao do 21. titule najprestižnijih turnira nakon što je u maratonskom meču pobijedio Daniila Medvedeva.

Nadal je svoj prvi Grand Slam osvojio još 2005. godine. Tada se na velikoj sceni pojavio kao 19-godišnjak i stigao je do Ronald Garrosa.

Tokom karijere koja traje dvije decenije Nadal je odigrao mali milion prekrasnih poena, a ATP Tour je prije nekoliko dana odabrao najbolji.

Radi se o poenu odigranom 2005. godine na Mastersu u Rimu kada je spasio nemoguće protiv Radeka Stepaneka.

Tada su uslijedile godine dominacije na šljaci, podlozi na kojoj je Rafa neprikosnoven o čemu govori i 13 osvojenih turnira Roland Garrosa.

Top Komentari

KullaCR7
Najbolji je, nema sta.
0 0
user1601076490
Ispravi taj naslov, zavrti mi se u glavi da pročitam.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi