Bila je velika šampionka, a danas je mnogi nisu prepoznali na ulici
FOTO: EPA

Promijenila je životni ritam

Bila je velika šampionka, a danas je mnogi nisu prepoznali na ulici

Haris Zilić

Sredinom 2020. godine pomalo iznenađujuća vijest je osvanula u sportskim krugovima. Danska teniska šampionka Caroline Woziniacki odlučila je da okonča veoma uspješnu karijeru u 30. godini života.

Iako su mnogi predviđali da bi nekadašnja prva igračica sa WTA liste mogla još koju sezonu da igra na WTA touru od toga nije bilo ništa.

Nakon povlačenja iz svijeta sporta, Caroline je okrenula životnu ploču i ritam.

Gledala je da bude što dalje od javnost da se potpuno posveti porodičnom životu.

U međuvremenu je postala majka dvoje predivne djece, a također u Danskoj je napravila i porodičnu kuću zajedno sa mužem, tako da vodi pravi porodičan i miran život.

Oglasi

Nedavno je išla na jednu gala večer, a koliko se promijenila pokazuje i fotografija sa ulice.

Mnogi nisu mogli prepoznati bivšu tenisku šampionku, koja je poznata kao i veliki fan Liverpoola, često je viđamo i na fudbalskim terenima, prati redovno i utakmice fudbalske reprezentacije Danske.

Novi stil život, manje stresa i porodica na prvom mjestu o Wozinacki su stvorili jednu sasvim normalnu porodičnu ženu. Neki govore da je tome dosta kumovala i uloga majke.

U karijeri je osvojila 30 WTA titula, a najveća je svakako osvajanje Grand slam turnira Australian Opena 2018. godine. Igrala je i dva fnala US Opena 2009. i 2014. godine. Također je 2017. godina osvojila završni turnir sezone.

Na WTA touru se pojavila 2005. godine kao 15-godišnja tinejdžerska senzacija iz Danske, a u narednih 15 godina ispisala je neke od bitnih stranica svjetskog tenisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi