Poznato koliko je novca zaradio Marin Čilić plasmanom u polufinale Roland Garrosa

Već sada je ta cifra ogromna

Poznato koliko je novca zaradio Marin Čilić plasmanom u polufinale Roland Garrosa

E. Čaušević

Marin Čilić uspio se plasirati u polufinale Roland Garrosa.

Čilić je danas u fantastičnom meču pobijedio ruskog tenisera Andreyja Rubleva koji je imao ulogu favorita u ovom meču.

Ipak, hrvatski teniser je ponovo sve oduševio svojom igrom i nakon preokreta uspio je da pobijedi sa 3:2 u setovima i plasira se u polufinale.

Pred početak Roland Garrosa niko nije očekivao da Čilić može doći ovako daleko, ali je hrvatski teniser pokazao svoj kvalitet i došao je na korak od plasmana u finale ovog Grand Slam turnira.

Čilić je od nastupa na Roland Garrosu već sada zaradio ogroman novac. Naime, plasmanom u polufinale će dobiti čak 642.000 dolara što je cifra koja mu je već zagarantovana, ali nije još uvijek konačna.

Plasmanom u finale ovog turnira Čilić bi zaradio 1.2 miliona dolara, a u slučaju da napravi pravo čudo i osvoji Roland Garros onda bi dobio 2.4 miliona dolara koliko ide pobjedniku.

Top Komentari

Neznam zasto bi to trebalo nekog interesovat. Kolko god da bilo njegove su. Koda je bitno kolko je Marin zaradijo pa ima dosta drugih stvari vezanih za sport
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi