Čilić u fantastičnom meču pobijedio Rubleva i plasirao se u polufinale Roland Garrosa

Slavio sa 3:2 u setovima

Čilić u fantastičnom meču pobijedio Rubleva i plasirao se u polufinale Roland Garrosa

E. Čaušević

Hrvatski teniser Marin Čilić napravio je novo iznenađenje na Rolan Garrosu i plasirao se u polufinale.

Čilić je u četvrtfinalu danas igrao protiv Andreyja Rubleva koji je imao ulogu favorita u ovom meču, ali je na kraju Čilić još jednom oduševio svojom igrom i zasluženo se plasirao dalje.

U ovom spektaklu koji je trajao preko četiri sata gledali smo pet setova, a na kraju je sa 3:2 slavio hrvatski teniser.

Rublev je odlično počeo i prvi set je dobio sa 7:5, te se činilo da neće danas imati većih problema. Ipak, Čilić je nakon toga sjajno zaigrao i došao do preokreta.

Hrvatski teniser je dobio drugi set sa 6:3, dok je u trećem bio bolji sa 6:4 i tako je poveo sa 2:1 u setovima. No, Rublev se nije predavao, te je u četvrtom setu ponovo odlično igrao.

Rus je ovaj set dobio sa 6:3 nakon čega smo u posljednjem setu gledali pravu dramu. Meč je otišao u tie-break koji je Čilić uspio da dobije sa 10:2, te je završio još jedan odličan meč i plasirao se u polufinale.

Čilić će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Ruud - Rune koji igraju večeras.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Joj majka @BHparola alaj si ti puko
0 0
BHparola
Ako jevreji vjeruju u boga, sto ubijaju i zavode ljude onda je njihov bog sejtan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti