Čekanje je završeno, prva teniserka svijeta stigla do prve Grand Slam titule

Halep slavila na Roland Garrosu

Čekanje je završeno, prva teniserka svijeta stigla do prve Grand Slam titule

E. Škorić

Rumunka teniserka Simona Halep osvajačica je Roland Garrosa nakon što je u finalu pobijedila Sloane Stephens sa 3:6, 6:4, 6:1.

Stephens je napala od početka prvu teniserku svijeta, a napravivši brejk u četvrtom gemu došla je do 4:1, da bi na kraju set uzela sa 6:4.

Djelovalo je kako bi Amerikanka mogla do prve titule u Parizu, posebno kada je povela 2:0 u drugom setu, no onda Simona Halep uzvraća s četiri uzastopna gema (4:2).

Stephens je uspjela da izjednači na 4:4, no u 10. gemu Simona je novim brejkom stigla do 6:4 i poravnanja u setovima. U odlučujućem je Simona doslovno "pojela" Stephensovu.

Imala je 5:0, na kraju je sa 6:1 završila posao i stigla do prve Grand Slam titule u četvrtom finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi