Četiri nova turnira na ATP kalendaru

Za 2020. godinu

Četiri nova turnira na ATP kalendaru

Admin Čaušević
Teme:

Još četiri turnira dodatna su u ATP kalendar za 2020. godinu danas je saopštilo udruženje profesionalnih tenisera. 

Status ATO 250 turnira dobila su dva dvoranska turnira koja će se sredinom oktobra igrati u Koelnu. Zatim, turnir na zemljanoj podlozi na Sardiniji te dvoranski turnir u prijestolnici kazahstana Nur-Sultanu. Svi turniri će biti odigrani u oktobru.

"Dodavanje novih turnira u kalendar pozitivan je korak s obzirom na brojne izazove s kojima je naš sport bio suočen ove godine i stoga zahvaljujem organizatorima."

Naš je cilj stvoriti dodatne prilike igračima i zabavu za navijače i to na siguran i praktičan način", poručio je je predsjednik ATP-a Andrea Gaudenzi.

Tako će teniseri imati dodatnu priliku da zarade od turnirskih nagrada, ali i osvajanjem bodova poprave svoju poziciju na rang listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi