Chardy izbacio i Bautistu
Foto: EPA

ATP Rim, 2. kolo

Chardy izbacio i Bautistu

Midhat Šljivak

Francuski teniser Jeremy Chardy plasirao se u osminu finala ATP turnira u Rimu. On je danas pobijedio Španca Roberta Bautistu-Aguta s 2:0, po setovima 7:6 i 6:4.

Velika borba viđena je u ovom meču, a na kraju Chardy ide dalje nakon dva sata velike borbe.

Obojica su napravila break na otvaranju meča, da bi u šestom gemu Bautista došao do 4:2 i servisa. Ipak, Chardy se vratio već u narednom gemu, nastavljena je velika borba koja je na kraju odlučena u tie-breaku.

Uspješniji je u tie-breaku bio Francuz, te je prvi set dobio sa 7:6.

U drugom setu znatno sigurnija igra na servisima kod oba tenisera. Međutim, u 10. gemu Chardy je uspio doći do breaka za osvajanje drugog seta sa 6:4 i prolaza u naredno kolo.

Tamo ga čeka drugi teniser svijeta Andy Murray...

ATP Rim, 2. kolo:

Cardy - Bautista 2:0 (7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi