Chung bio na pragu senzacije, ali se prepao velike pobjede
Foto: EPA

Nishikori jedva protiv Koreanca

Chung bio na pragu senzacije, ali se prepao velike pobjede

M. Šljivak

Korejski teniser Hyeon Chung bio je na korak od velike senzacije i pobjede nad Keijem Nishikorijem u 3. kolu Roland Garrosa.

Imao je Koreanac dvije break šanse u petom setu duela protiv devetog igrača svijeta, ali se očigledno prepao pobjede i na kraju je Nishikori slavio pobjedu s 3:2, po setovima 7:5, 6:4, 6:7, 0:6 i 6:4.

Nakon što je juče Nishikori poveo s 2:0 u setovima činilo se kako će lagano doći do pobjede i plasmana u osminu finala. Ipak, Chung dobija treći set u tie-breaku (7:6), a zatim i odlično kreće u četvrti i dolazi do 3:0, nakon čega je uslijedio prekid zbog kiše.

Meč je nastavljen tek danas, a korejski teniser je nastavio da pravi čuda. Dobio je četvrti set sa 6:0, da bi u petom setu praktički ispustio pobjedu.

Imao je dvije šanse za break, nije ih iskoristio, da bi potom odmah Nishikori na drugoj strani oduzetim servisom došao do vodstva od 5:2 i činilo se kako je sve gotovo. 

Međutim, to se nije desilo. Chung je uspio da uzme break Nishikoriji koji je servirao za meč i dođe do 5:4. Međutim, Japanac odmah uzvraća. Uzeo je servis Chungu i osvojio je peti seti set sa 6:4 za pobjedu od 3:2.

Protivnik japanskom teniseru u narednoj fazi takmičenja biće Španac Fernando Verdasco.

Roland Garros, 3. kolo:

Nishikori - Chung 3:2 (7:5, 6:4, 6:7, 0:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi